Loading...
Domov2022-06-18T17:30:12+02:00

O društvu.

OHRANJANJE IDENTITETE CERKLJANSKEGA OKOLJA.

So stvari, ki se ne spreminjajo. Kajti dobre stvari ostajajo dobre, čeprav mimo njih neslišno drsijo leta. Le čas in ljubezen se naselita v njih. In dišijo. Vedno bolj. Po dobrem, po domačem, tako, kot dišijo domač kruh, domača beseda in domači ljudje.
Rojevajo se med prsti. Po navadi v tišini. Z naravnimi materiali, ki so jih uporabljali že naši predniki. Nekaj je, nekaj mora biti, neka nit, neka nerazložljiva strast, ki povezuje današnje rokodelce s preteklostjo in s tedanjimi, za preživetje prepotrebnimi spretnostmi in znanji. Na cerkljanskem že več kot desetletje obstaja rokodelsko društvo, ki ohranja tradicijo in stara znanja prednikov. Preko trideset rokodelcev zavzeto ustvarja izdelke iz najrazličnejših materialov, katere vsako leto postavijo na ogled na tradicionalni božično – novoletni razstavi. Stalna razstava vas pričakuje v obnovljeni kašči doma upokojencev, nekatere lesene skulpture pa vas pozdravijo na cerkljanskih ulicah. Dobrodošli na naši spletni strani in v Cerkno.
Namen društva

Namen in naloge.

Namen društva je v povezovanju naravoslovnih, tehničnih, humanističnih in družboslovnih znanosti ter umetnosti in tako prispevati k razvoju področja kulture, kulturne in naravne dediščine, etnologije in kulturne antropologije, razvoja turizma, izobraževanja, vzgoje, umetnosti, informiranja, svetovanja, oblikovanja in programiranja, raziskovanja, založništva v Republiki Sloveniji, ki ga dosega s tem, da izvaja nepridobitno dejavnost. Poleg nepridobitnih dejavnosti se društvo ukvarja tudi s pridobitno dejavnostjo in sicer s prodajo vseh izdelkov narejenih v okviru dejavnosti društva.
Izdelki

Izdelki.

BOGATA UMETNIŠKA PONUDBA.

Člani

Člani.

ZGODBE CERKLJANSKIH ROK.

Društvo Driklc se predstavi. Avtor rokodelskih zgodb Vid Prezelj, Zakriž
Novice

Novice.

ZADNJE KLUBSKE NOVICE.

KONTAKTIRAJTE NAS

Kontakt.

STOPITE V STIK Z NAMI.

Za kakršno koli pomoč ali poizvedbo vas prosimo, da stopite v stik z nami in z veseljem vam bomo pomagali.

    Prosimo, da v prazno polje vpišete rezultat anti-spam izračuna.

    Osebni podatki poslani prek tega spletnega obrazca ne bodo shranjeni v nobeno podatkovno zbirko, ampak bodo poslani zgolj na elektronski naslov upravitelja spletne strani in bodo uporabljeni izrecno in samo za namen vzpostavitve kontakta. Osebni podatki ne bodo uporabljeni v nikakršne promocijske namene, ne bodo uporabljeni za nadaljnjo obdelavo in prav tako ne bodo posredovani tretji osebi. To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA, veljajo pa Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve!

    Go to Top